Eerste elftal - Oordegem en Zevergem delen de punten

Eerste helft

Op papier was Zevergem wel verzwakt door de afwezigheid van een drietal geblesseerden (Maxime, Kevin L. en Thibault), een geschorste Mathias en onze voorbeeldige student Tim. Daardoor kwamen er in de selectie plaatsen vrij voor de gemotiveerde Gert en Stijn. Weinig personeelsproblemen bij de thuisploeg, die met hun sterkste elftal aan de partij begonnen. Opvallend detail: Gunther Schepens voelt zich nog altijd in zijn sas en stond bij Oordegem op het veld. Beiden ploegen ontmoetten elkaar al in augustus en dat duel was een kolfje naar de hand van Zevergem Sportief (5-1). Onze jongens hadden weer zin in een handvol doelpunten en probeerden vanaf het eerste fluitsignaal de wedstrijdrichting te bepalen. Hierbij dient wel aangestipt dat we slechts tot enkele shotjes kwamen. Oordegem ving ons rustig op en probeerde snel om te schakelen. Halfweg de eerste helft verrasten ze ons met een snelgenomen vrije trap en de gevlijde 1-0 stond op het scorebord. Tijdens de resterende minuten kwamen we meer en meer tevoorschijn in de zestien, maar dat leidde niet tot een doelpunt. Met een 1-0 tussenstand gingen we dan ook de rust in.

Tweede helft

Na de pauze kregen de toeschouwers hetzelfde spelbeeld te zien: Zevergem zocht naar de 1-1, maar vond die niet en Oordegem koos haar momenten geduldig uit om tegen te prikken. Op het uur zag de thuisploeg haar moment gekomen toen de scheidsrechter naar de stip wees na een haakfout van Thibault randje zestien. Jan koos de verkeerde hoek en Oordegem ging de laatste twintig minuten in met een overdreven 2-0 voorsprong. Vanaf dan bekeken we de wedstrijd pas echt van de zonnige kant (zowel letterlijk als figuurlijk). Samen trekkend aan één touw opteerden we resoluut de aanval, maar de Oordegemse goalie schudde vooralsnog een paar (klasse)reddingen uit zijn handschoenen. Tien minuten voor affluiten verstuurde Sander een zoveelste lange bal in de rechthoek van de thuisploeg. Niemand van onze aanvallers kon iets aanvangen met de voorzet, maar dat kon de thuisdoelman ook niet. Hij liet de bal knullig in doel waaien, 2-1. Blijkbaar had hij last van de zonnestralen. Nog geen twee minuten later zong Céderic hetzelfde liedje. Vanop 40 meter probeerde hij de doelman te verschalken met een zondagsschot en dat lukte ook, 2-2. Opnieuw zag de keeper er bijzonder lelijk uit. De rechtvaardige tussenstand gaf ons moed en hoop om te werken aan een succesvol slotoffensief. Dieter rukte voor de zoveelste keer op en zag zijn schot afwijken op het been van een verdediger. De bal kwam echter perfect in de looplijn van de aanstormende Kevin en die twijfelde dan ook niet om de 2-3 in het mandje te leggen. Helaas verloor de scheidsrechter de controle over zijn fluitje en keurde het winnend doelpunt onterecht af wegens buitenspel. Dankzij een onbegrijpelijke beslissing zagen we de overwinning door onze neus geboord. Toch mogen we met dit gelijkspel meer dan tevreden zijn, zeker wat de afrekening van het eindrondeticket betreft. Ook toonden we veel wils- en vechtkracht, collectiviteit en een winnaarsmentaliteit, wat ons nog meer doet uitkijken naar de volgende wedstrijd.

Einduitslag

Oordegem – Zevergem: 2-2

Doelpuntenmakers

2-1 Sander De Groote, 2-2 Céderic Verdonck

Nabeschouwing

Na twee opeenvolgende overwinningen voor en na de winterstop, pakt Zevergem Sportief een belangrijk punt. Onze jongens speelden 90 minuten lang dominant voetbal, maar dat resulteerde niet in een overwinning. Met twee zondagsschoten van onze centrale verdedigers Sander en Céderic bogen we in de slotfase een 2-0 achterstand om in een gelijkspel. Een discutabele beslissing van de scheidsrechter ontnam ons zelfs nog de drie punten.

selectie

Spelerskern: Jan Taerwe, Gert Morel, Thibault Van Eeckhout, Sander De Groote, Céderic Verdonck, Jonas De Cnuydt, Andreas Cuyt, Kevin De Jans, Mathieu Leys, Nicolas Engels, Steven Bogaert, Stijn De Boever, Peter De Smet en Dieter De Clercq

Gepubliceerd door Thibault op 13 januari 2014