Tweede Reserven - Knappe winst in streekderby tegen Melsen

Voorbeschouwing

Melsen momenteel 4 punten meer dan Zevergem. Maar we staan naar onze mening te laag geklasseerd. Winnen brengt nog geen standswijziging mee, maar doet ons aansluiten met de kopgroep.

Eerste helft

0′

0 – 1 Eerste actie: Zevergem trapt af en dringt onmiddellijk door op de speelhelft van Melsen. Er komt een hoge voorzet vanop rechts van Steven B. Thibault vrijgelaten in het strafschopgebied door 2 verdedigers van Melsen, kan de bal aanpakken met de voet en de bal mooi naast de doelman in de netten duwen.

7′

Volgende aanval van Zevergem. Thibault kan vanop de achterlijn de bal terugleggen naar Andreas, maar diens bal gaat naast de eerste paal buiten.

8′

Vrijschop getrapt door Kevin L. gaat in de richting van de eerste paal, Thibault’s deviatie kan de bal niet binnen het doelkader brengen, bijgevolg verdwijnt deze naast het doel.

17’

1-1 Aanval van Melsen over de rechterflank. De snelle spits kan de bal voorbrengen. Steven B. krijgt twee mee geschoven spelers af te schermen. De bal wordt echter onmiddellijk op doel getrapt en Timothy blijft kansloos achter.

25’

Vrijschop genomen door Thomas V. gaat laag langs de muur naar de linkerhoek, doch de doelman van Melsen toont zijn kunnen en kan de bal uit doel weren.

32’

Inworp door Stijn DB., Andreas kan afleggen op Peter DS. Deze kan op zijn beurt voorzetten, maar Benito komt net te laat om Zevergem terug op voorsprong te brengen.

38’

Goed opgebouwd aanval van Zevergem tot op de rand van het strafschopgebied die in laatste instantie terechtkomt bij Benito. Doch diens schot op doel wordt weer eens in corner geduwd door een goed keepende doelman van Melsen

45′

De 1 – 1 bij de rust dwingt ons om alert te blijven in de tweede helft. Tenslotte dient het overwicht in beter voetbal brengen, nog omgezet te worden in een overwinning. Wat niet evident zal zijn tegen een Melsen, die toch telkens de snelheid van hun flankspelers benut om te counteren, van zodra zij in baalbezit komen.

Tweede helft

53′

Eerste wapenfeit van de tweede helft: Gert wordt diep gestuurd, maar wordt neeergelegd aan net buiten de halve cirkel. De vrijschop van Peter DS komt in de muur terecht.

55’

1 – 2 Aanval vanop links, de bal komt bij de ingevallen Guido aan de rechterkant terecht, deze kan op zijn beurt de bal centraal tot bij Gert brengen. Het laag gehouden schot van Gert raakt de netten in de rechterhoek van het doel. Zevergem terug op voorsprong

60’

Goed opgebouwde aanval na inworp ter hoogte van de hoekschopvlag. De bal wordt centraal voor doel door Peter DS op de borst gecontroleerd, diens schot op doel gaat net naast de rechterpaal.

65’

Peter DS wordt diep gestuurd door Kevin L. Deze kan de bal voor doel brengen, waar Gert en Guido reeds in het strafschopgebied aanwezig zijn. Gert stuurt glijdend de bal in de richting van het doel. Terug stuiten we op een goeie Melsense doelman.

69’

Hoekschop getrapt door Gert komt bij Peter DS terecht. Het schot op doel wordt van richting verandert door een Melsense verdediger en in corner gewerkt.

76’

1– 3 Raphaël brengt vanop de linkerflank de bal in de aanvalslinie. Gert kan deze aanpakken en laag op doel trappen. De doelman is kansloos en kan de bal voor de derde keer uit de netten halen.

83’

Gert stuurt Thibault nog eens diep, die kan afleggen op Peter DS, maar de bal kleeft aan het modderveld van Melsen.

87’

Thibault moet na contact met een Melsense verdediger vervangen worden voor de resterende minuten.

89’

Gert kopt de bal naar voor. Florian waagt zijn kans met een achterwaartse karatetrap. De bal belandt net over de deklat.

Einduitslag

Melsen – Zevergem: 1-3

Nabeschouwing

De eindstand ligt vast. Het overwicht in de tweede helft wordt dankbaar gebruikt door de meegereisde supporters. Had men in Zevergem goed geluisterd, men had zeker het enthousiasme van onze gouden schoen – Bogaert Koen – horen klinken van over de Schelde.

Doelpuntenmakers

Thibault 0-1, Gert 1-2, Gert 1-3

Selectie

Doelman: Timothy
Verdedigers: Steven – Wouter- Thomas – Stijn DB
Middenvelders: Benito – Kevin L.-Peter S. – Anreas – Thibault
Aanvallers: Gert

Invallers: Florian –Guido-Raphaël-Timo

Meer wedstrijdverslagen

Gepubliceerd door Thibault op 23 november 2013