Eerste elftal - Zevergem wint ploeterpartij tegen Landskouter

Voorbeschouwing

De weergoden waren voetballiefhebbend Vlaanderen ongunstig gezind, zeker de afgelopen dagen. Dat zorgde ervoor dat Zevergem Sportief zich mocht opmaken voor een ploeterpartij tegen rode lantaarn SK Landskouter. Doch benadrukten onze trainers Koen en John dat de wedstrijd van vandaag geen zondagswandeling zou worden, gezien de vorige confrontaties met de tegenstander. Met SK Landskouter ben je namelijk nooit klaar, ook al heb je een dubbele voorsprong op het scorebord. Daarnaast was onze opdracht duidelijk, winnen en een kloofje slaan met de vierde in het klassement.

Eerste helft

Vanaf het eerste fluitsignaal nam Zevergem het heft in handen, ondanks de oncomfortabele grasmat. In de openingsfase liet het speelveld niet veel vloeiende combinaties toe, wat veel flankwerk opleverde. Ook Landskouter maakte gebruik van deze tactiek, maar grote kansen bleven voor beide ploegen uit, ook toen Dieter zijn kopbal de mist zag ingaan. Na een halfuurtje toch even opschudding toen Mathias zijn pijp aan Maarten gaf wegens een blessure, Steven maakte zijn opwachting. Vijf minuten later konden we via een aardige actie Jonas vinden in die zestien. Hij schudde zijn bewaker af en vloerde de thuisdoelman met een overhoeks schot, 0-1. Nadien konden we enkel nog dreigen met afstandschoten van o.a. Mathieu en Andreas, maar de kleine voorsprong bleef op het scorebord tot aan de rust.

Tweede helft

Na de koffie waren we vastberaden om de drie punten niet meer uit handen te geven, wat in het verleden al eens gebeurde tegen SK Landskouter. De thuisploeg toonde zich in de beginfase de evenknie met potig voetbal, maar kon geen aanspraak maken op de gelijkmaker. Zevergem daarentegen verdubbelde de voorsprong na een heerlijke individuele actie van Jonas. Hij ontving de bal randje zestien, sneed messcherp naar binnen en ramde het leer in het dak van het doel, 0-2. Niet veel later bleek ook Mathieu zijn torinstinct op zak te hebben en prikte, koel als hij is, de 0-3 tegen de netten. Wedstrijd gespeeld, zo bleek. Tijdens de laatste twintig minuten verwaterde de wedstrijd in een partijtje kloppen en stampen, waardoor de bal nog nauwelijks over het zompige grasveld rolde. Onze jongens achterin kende weinig problemen met de lange ballen van de thuisploeg. Ook keeper Jan onderscheidde zich door een zeldzame doelpoging van onder zijn dwarsligger te tikken. In de slotminuten dook Jonas nog maar eens de ruimte in. Hij hield zijn rechtstreekse tegenstander aan de praat en leverde dan een precisievoorzet richting de tweede paal. Daar kon Dieter ongehinderd zijn hoofd tegen de bal plaatsen en de 0-4 eindstand was een feit.

Einduitslag

SK Landskouter – VC Zevergem: 0-4

Doelpuntenmakers

0-1 Jonas De Cnuydt, 0-2 Jonas De Cnuydt, 0-3 Mathieu Leys, 0-4 Dieter De Clercq

selectie

Spelerskern: Jan Taerwe, Gert Morel, Sander De Groote, C├ęderic Verdonck, Maxime De Witte, Jonas De Cnuydt, Andreas Cuyt, Kevin De Jans, Mathieu Leys, Nicolas Engels, Steven Bogaert, Mathias De Wulf, Peter De Smet, Dieter De Clercq

Gepubliceerd door Thibault op 8 februari 2014